Miről is szól ez a blog?

Egy kis "rólunk" egy kis irodalom, egy kis képzőművészet és 69 fejezetnyi történet "Hanna ment Szingapúr" címmel arról a két évről, amit a lányom az United World College ösztöndíjával Ázsiában töltött.

A JOBB OLDALI SÁVBAN:

" BEMUTATKOZÁS ÉS ALKOTÁSOK" címszó alatt kedvedre válogathatsz!

Biztonsági öveket bekapcsolni!

Jó olvasást!

-------------------------------------------------------------------------------


2013. április 4.

H A N N A  M E N T  S Z I N G A P Ú R



42. FEJEZET


( a többi fejezete, lefelé görgetve

találod meg )

(Szerző: Dreska Ildikó)


32.-42. FEJEZETEK TARTALMA:


32.FEJEZET:  "Ha szeretnél szárnyalni a sasokkal, ne közösködj a kacsákkal." ITT OLVASHATOD

33.FEJEZET: Lehet-e jónak lenni, nem férek le a gigájukon, ha egy anyu tovább gondolkodik, mérlegelősdi, levélbombák az egyetemekről, mi mennyit ér, Krisztiköszi, TOK week, anyanyelvi nap.ITT OLVASHATOD
34.FEJEZET: Első látásra szerelem, magyar hang, házas vagy?, Pongal ünnepe, Kínai holdújév ünnepe, Thaipusam ünnepe, Kínai és Japán kert.ITT OLVASHATOD
35.FEJEZET: Mi van a csili-vilin túl, alakul a molekula, DNS replikáció, monszun időszak vége, pénzt lopott egy kutyus, cápauszony borítja a tetőket, egy Andriska a repülőn, a világ 5 legnehezebb nyelve, az "óriáscsigatekercs" története, patapucolás, Saludos. Soy Hanna!, Szingapúrban lélekgondozónak lenni, S. Davis, látogatása, az új holland király UWC-s volt, június 19! két teljes hónap magyar földön, a világ legnagyobb madárparkjában Sanyival.ITT OLVASHATOD
36.FEJEZET: Újrapályázás, szülinapok ünneplése, amikor az ember Istent játszik, Indonézia: Greenpeace siker, Egy új világ, érintőképernyős takarító értékelés, Iskolai szünetITT OLVASHATOD
37.FEJEZET: BaliITT OLVASHATOD
38.FEJEZET: Egy ágyban egy idegennel, az első szingapúri kiállítás, két újabb magyarországi elismerés, kisfilmben a "kismagyar", a Valentin napi meglepetés, lassan itt a búcsúzás, magyar zászló Shelby Davis nyakkendőjén, mégis Ázsiában maradok, kutya nevelési tanácsadás skypen, ha csak egyetlen ember, sárkányosban jártam, ropogtatni valók, mai meditáció.ITT OLVASHATOD
39.FEJEZET: Elismerő levél a főigazgatótól, amikor TOK órát tartanak egy magyar lány művészetéről, hivatalos levél a suliból, 7 hónapja távol, és amikor elkezdett hiányozni a lányom, nemzeti ünnep kicsit másképp, Botswana elnöke és Nelson Mandela unokái is UWC-sek voltak, nőnap, készülődés a 3143 méter magas indokínai csúcs megmászására, építs otthont Kambodzsában, autómentes zöld nap, Ó ember-Mit teszel?, Hola Mohalla, birkaszobor, Kathak, 20 emelet hiány, névnap, tánc-show, magyar összetartás, lélekközeli, Hátigen, Fukushima, lélek ringatóITT OLVASHATOD
40.FEJEZET: Rock est, Pulau Ubin szigetén, Asian International Day, Singapore ZOO, Zöld Gekkó Kambodzsa ITT OLVASHATOD
41.FEJEZET: Bali kontra Magyarország  (Társadalomkritika)ITT OLVASHATOD
42.FEJEZET: Amikor már a fél világ Magyarországon nevet, TV a bevásárlókocsin, virágzó tea a csészében, 900 kutya, biogazdálkodás, Most múlik pontosan..., Szingapúrról olvastam, Húsvét, Az ősök tiszteletének ünnepe, egy csoda Indiából, MINDEN-MINDEN MÁSSAL ÖSSZEFÜGG, KÍNAI GYEREKEK KUTYAKÉNT KIKÖTVE (ilyet még nem láttál!!!)ITT OLVASHATOD

42. FEJEZET

(Szerző: Dreska Ildikó)


Amikor már a fél világ Magyarországon nevet, TV a bevásárlókocsin, virágzó tea a csészében, 900 kutya, biogazdálkodás, Most múlik pontosan..., Szingapúrról olvastam, Húsvét, Az ősök tiszteletének ünnepe, egy csoda Indiából, Minden-minden mással összefügg, Kínai gyerekek kutyaként kikötve(ilyet még nem láttál)




Amikor már a fél világ  Magyarországon nevet:

(avagy, hogy járassuk le az országunkat)


mert annyi agyament dolog történik itt.......megpróbálok nem politizálni, de néha már nem megy....


Friss hír, ami minket elég mélyen érint:

Magyarországon 20 év óta először, a világszerte elismert nemzetközi érettségit nem fogadják el !!!!!:))))))))))

A világ több, mint 120 országában IGEN!!!!!!!!!!!!!!!
Néhány "ezek szerint magyar színvonal alatti egyetem csupán a hosszas listából, ahol bizony elfogadják: OXFORD, SORBONNE, PRINCETON, HARVARD, YALE....STB...STB..!!!
Sőt, tovább megyek: ezek az egyetemek szó szerint "felmarkolják"  az UWC-s diákokat.
Pontosan azért, mert ismerik az oktatás színvonalát, a követelményrendszert, ami sok-sok méterrel nem csak a magyar, de számos ország oktatási rendszere felett van!

Ráadásul itt az érettségi a megszerzett tudásanyagon bőven túlmutat, hiszen kiegészül olyan elemekkel melyeknek nyoma sincs pld. a magyar oktatási rendszerben, (pld).:  szakdolgozatot kell írni  az érettségire, rendszeresen esszéket , önálló forráselemzések társulnak a tananyag feldolgozásához,  alap a kritikus gondolkodásmód kialakítása, az önálló kutatásra nevelés, az aktív közösségi feladatok ellátására való készség elsajátítása (hogy csak  néhányat említsek: kötelező az iskola mellett sportolnod, önkéntes munkákban rendszeresen résztvenned,.... ). Az IB-ben NEM elég a színkitűnő!!!!!!
Ez mind szükséges a személyiség kiegyensúlyozott fejlődéséhez, és segíti az egyén sikerességét, boldogulását.

( Magyarországon nem akarják, hogy kiegyensúlyozott személyiséggel rendelkező egyén legyél, nem akarják, hogy sikereket érj el, és legkevésbé sem akarják, hogy boldogulj!!!!

A szingapúri suli a világ legjobb iskoláinak rangsorában az első 5-ben található, az oktatás színvonala hihetetlenül magas, ide csoda bekerülni . 

DE nekünk ha a lányom vissza akar jönni a "világszínvonal feletti ????bármelyik "neve van-neve nincs" magyar egyetemre", akkor mondhatják ezentúl azt, hogy itt semmit nem ér az érettséje. 

A legjobb esetben ......el kell kérni a szingapúri érettségi tételeket és tematikát, hogy a nagyon okosak itt eldöntsék, hogy ugyan már, megfelel-e ez az egész a magyar színvonalnak vagy sem? ???????

Piszkosul fogjuk szégyellni magunkat......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Az IB nemzetközi érettségi színvonalában  kétkedőknek ajánlom elolvasni a 18. és 9. FEJEZETEKET innen:
http://angyaltollacskak.blogspot.hu/2012/09/hanna-ment-szingapur.html

Nem baj.
Vágjuk el az utolsó cérnaszálat, mondjam azt a gyerekemnek, hogy ide nem tudsz visszajönni, ebben az országban nem kellesz, mert neked CSAK egy szar nemzetközi érettségid van és a mi elszállt, megbolondult, teljesen normálatlan okosaink így döntöttek!
Mi vagyunk Magyarország!
Akiken már nem csak emiatt nevet az egész világ!

Mi magyarok meg állunk hülye bambán és nézünk ki a fejünkből meg okosan bólogatunk, de azt már nem tudjuk, hogy mire.
Nyelünk, nyelünk................ahelyett, hogy összefognánk végre!


A BÁRÁNYOK HALLGATNAK.................




Idézet a felvi.hu oldaláról:

Az Oktatási Hivatal közleménye:



"A külföldi vagy Magyarországon működő külföldi rendszerű érettségi vizsgák eredménye alapján az Oktatási Hivatal egyedileg, saját hatáskörben dönt arról, hogy az abban szereplő vizsgatárgyak megfeleltethetők-e az adott szakra előírt érettségi vizsgatárgyaknak.

A külföldi vagy Magyarországon működő külföldi rendszerű érettségi vizsgák szintjét az Oktatási Hivatal főszabályként középszintű érettségi vizsgának fogadja el.
Az azonos megnevezésű érettségi vizsgatárgyakat (pl. matematika, fizika, kémia, biológia) az Oktatási Hivatal automatikusan elfogadja.

Az eltérő megnevezésű külföldi érettségi vizsgaeredmények legalább 75%-os egyezőség esetén fogadhatók el emelt szintűnek (a vizsgaszint bevizsgálása esetén), 50%-os egyezés alatt pedig középszintűnek sem. A jelentkezőnek érettségi tételsorral, tantervvel, tematikával kell bizonyítania, hogy a legalább 50%-os egyezőség fenn áll (pl. történelem vagy magyar nyelv és irodalom esetében bizonyítani kell az egyezőséget, pl. Ázsia történelme nem fogadható el történelemként).

Figyelem! A 2005-ben vagy utána magyar mint idegen nyelv érettségi vizsgatárgyból tett vizsga eredménye nem számítható be a magyar nyelv és irodalom érettségi vizsgatárgy eredményeként."



 ( ...és itt most zárójelben viszont meg kell említenem egy dolgot. Úgy érzem nagyon fontos erről beszélnem.


A lányom volt magyarországi gimnáziumáról : a székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskoláról szeretnék említést tenni a blogban. 
Amit írtam, semmiképpen sem ellenük szól, hanem a magyar oktatási rendszer ellen, aminek ők is csak áldozatai.

A Tóparti Gimnáziumról, ahova 4 évig járt a lányom, mint angol speces., csak és kizárólag jókat tudnék mondani.
Hannának nagyon jó kapcsolata volt az összes pedagógussal, és nagyon szerette őket.
Szerencsés volt. Remek tanárok tanították és nagyon sok esetben az ott kapott tudásanyag túlmutatott az általános  követelményrendszeren. A pedagógusok nem csak a könyvek lapjáig láttak. 

Nekik is köszönhető, hogy most Szingapúrban megállja a helyét, ez a magas szintű alapok és az ottani átlagon felüli  követelményrendszer  nélkül sosem ment volna. 
Mind a mai napig emlegeti és hiányolja a volt tanárait, akiknek nagyon sokat köszönhet. 

Ugyan ezt mondhatom el a Munkácsy Mihály Általános Iskoláról, ahol 6 évig tanult és főleg az alsóban 
kiemelkedően jó pedagógusok terelgették és egy remek osztály vette körül.

A két iskola nélkül, mindez sosem sikerült volna! )






 TV a bevásárlókocsin:

Szingapúrban ilyen is van.

A bevásárlókocsidra szerelt szerkentyű beazonosítja, hogy a hipermarket melyik sorában tolod a bevásárló dobozodat és azoknak a termékeknek a reklámjait vetíti neked, amelyek mellett éppen elmész.

Amikor a kasszához érsz, akkor ott pedig éppen a legújabb hitelkártyáról tart neked bemutatót.




Virágzó tea a csészében:

Nagyon sokféle teát lehet kapni Szingapúrban.

Van egy rendkívül különleges fajta, ami egyszerűen kivirágzik a poharadban.
Amikor teaként beáztatjuk a gumót, akkor kinyílik a virág. 
Így finom teát is kapunk, meg még kertünk is van a pohárban.





900 kutya:


Megint Kína..... Egy teherautóban találtak  - a képen látható körülmények között - 900 kutyust. Vágóhidaknak, éttermeknek szállították volna őket. Ezek elkóborolt és ellopott kutyák. 
Állatvédők mentették meg a szerencsétleneket. És ez így megy....büntetlenül.....




Válasz Kínának:




Biogazdálkodás:


Bhutánról már máskor is írtam. Itt érző, gondolkodó, jó dolgokat megvalósító emberek élnek:


http://greenpeace.blog.hu/2013/03/18/egesz_bhutan_biogazdalkodasra_ter_at


Most múlik pontosan:


Amikor egy kedves, aranyos Indonéz lány énekel egy népszerű magyar dalt: 


http://www.hir24.hu/netturi/2013/03/18/csodasan-enekel-magyarul-az-indonez-lany/


Szingapúrról olvastam:

"Ha körbenézünk Szingapúrban, a rengeteg építkezés óriásdaruit láthatjuk mindenfelé. Főleg a belső kerületekben nem találni olyan utcát, ahol ne állna egy vagy kettő belőlük. Ha meg nincs daru, akkor ott egész biztosan a legújabb metróvonal soron következő állomását fúrják a föld alatt.
A mi környékünkön is legalább 6 új felhőkarcolót húznak fel – szuperszónikus sebességgel.

Egy 30-40 emeletes épület általában másfél év alatt kerül átadásra – Azaz fagyveszélytől nem kell tartani, nincs munkaszüneti nap és bizony éjjel 10-ig tart a munkaidő. Az indiai vendégmunkások szorgosan teszik a dolgukat, sosem látom őket lazsálni, 1 órás cigiszüneteket tartani és valahogy mindig minden olyan flottul halad.
És tisztán.
Ha egy építkezésről kigördül egy teherautó, akkor azt előtte jó alaposan lecsutakolják, nehogy véletlenül sáros gumikkal hajtson az utcára.
Reggel pedig tornaórával indul a nap."


" Szingapúrban óriási hátránya a "hering-szindróma" és az állandó zaj-zaj-zaj, még fent a 25. emeleten is hallani."



Húsvét:

Boldog Hónyuszit! Mert a rendkívüli időjárásnak köszönhetően itt most nem fűből meg illatos ibolyából készül a nyuszi fészke, hanem hóból. A Hónyul pedig szánkón érkezik. Mennyből a nyúl.........





Az ősök tiszteletének ünnepe: Qing Ming
(április 5.)

A kínai halottak napja legalább 2000 éves. Az egyik legfontosabb kínai ünnep, meg kell erősíteni a kapcsolatot az élők és holtak között. Ilyenkor a kínai családok felkeresik a temetőket és szentélyeket, füstölőt gyújtanak, áldozatot visznek. " A sírhely melletti családi pikniket a család együtt költi el az elhunytakkal, akik javára a temetőben is papírbólkészült ajándékokat, pénzt, gépkocsit, útlevelet égetnek és petárdákat is gyújtanának, ha nem lenne betiltva. A csing ming dzsí szó szerint világos és fénylő ünnepet jelent."





Egy csoda Indiából:
http://toochee.postr.hu/a-vilag-legszebb-helyei-az-ajantai-barlangkolostorok




" Minden - minden mással összefügg." 
Avagy hol kezdődik a bölcsesség?

http://www.youtube.com/watch?v=a-hvd6zhI6U&list=PLE79C6F7FD4B44FF4








Kínai gyerekek kutyaként kikötve!!!!!: (ilyet még nem láttál):


http://www.secretsofthefed.com/heartbreaking-pictures-of-the-chinese-toddlers-tied-up-all-day-because-their-parents-cant-afford-child-care/





A következő fejezet egy rendkívül érdekes rész lesz: egyenesen Vietnámból.......


A 43. FEJEZETET ITT TEKINTHETED MEG:

A 41.-32. FEJEZETEKHEZ KATTINTS ERRE A LINKRE: 


AZ 1.-31. FEJEZETEKHEZ KATTINTS ERRE A LINKRE:



2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Remek, mint a többi összes fejezet!
Kati

Névtelen írta...

Szia!
Szorítok a lányodnak.
Ilyen tehetséges lányt eltolna egy szar kis Magyarország?
Szégyen gyalázat!
Itt tényleg már csak a hülyék és barmok maradnak!
Drukkolok!

F. S. Zoltán